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Radiocommunications Regulations (Prohibited 
Equipment – Radio Jammer Equipment)  
Notice 2011 
Pursuant to Regulation 32(1)(i) of the Radiocommunications 
Regulations 2001 (“the Regulations”) and acting under 
delegated authority from the chief executive, I give the 
following notice. 

N o t i c e 
1. Short title and commencement—(1) This notice is the 
Radiocommunications Regulations (Prohibited Equipment  
– Radio Jammer Equipment) Notice 2011. 
(2) This notice comes into force on 1 July 2011. 
2. Interpretation—In this notice: 

radio jammer equipment means a radio transmitter 
designed, manufactured, marketed or used to disrupt 
or prevent the reception of radiocommunications; 
and 

licence means a radio licence or a spectrum licence 
permitted person means a person holding a licence 

allowing the use of radio jammer equipment. 
3. Prohibited equipment— 

(a) The manufacture or importation of radio jammer 
equipment other than by or for supply to a permitted 
person is prohibited. 

(b) The sale or supply of radio jammer equipment to a 
person other than a permitted person, is prohibited. 

(c) The use of radio jammer equipment other than by a 
permitted person is prohibited. 

4. Consequential revocation of licences—(1) The 
Radiocommunications Regulations (Prohibited Equipment – 
Radio Jammer Equipment) Notice 2009, dated the 5th day 
of August 2009 and published in the New Zealand Gazette, 
13 August 2009, No. 119, page 2722, is revoked.  
Dated at Wellington this 13th day of June 2011. 
SANJAI DEEPAK RAJ, Group Manager, Radio Spectrum 
Management, Ministry of Economic Development. 
Explanatory Note 
This note is not part of the notice, but is intended to indicate 
its general effect. 
This notice prescribes that, pursuant to Regulation 32(1)(i) 
of the Radiocommunications Regulations 2001, the sale or 
supply of radio jammer equipment is prohibited. The notice 
also prohibits the use of radio jammer equipment other than 
in accordance with a licence. This notice comes into effect 
on 1 July 2011. 
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