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Radiocommunications (Mutual Recognition: 
People’s Republic of China) Notice 2008 
Pursuant to Regulation 32(1)(e) of the Radiocommunications 
Regulations 2001, the Chief Executive of the Ministry of 
Economic Development, hereby gives the following notice. 
N o t i c e 
1. Title, commencement and purpose—(1) This notice is 
the Radiocommunications (Mutual Recognition: People’s 
Republic of China) Notice 2008. 
(2) This notice comes into force on 2 October 2008. 
(3) This notice prescribes a class of interfering equipment, 
being Specified Product as defined in the Agreement, that, 
subject to compliance with the requirements set out in this 
notice, is exempted from the need to comply with the 
labelling requirements in the Radiocommunications 
(Compliance) Notice 2004 or a notice in replacement 
thereof. 
2. Interpretation—(1) For the purposes of this notice: 
 “Act” means the Radiocommunications Act 1989; 
 “the Agreement” means The Agreement Between the 

Government of New Zealand and the Government of 
the People’s Republic of China on Co-operation in the 
Field of Conformity Assessment in Relation to 
Electrical and Electronic Equipment and Components 
done at Beijing on 7 April 2008; 

 “Conformity Assessment Body” has the meaning defined 
in the Agreement; 

 “Declaration of Conformity” has the meaning defined in 
the Radiocommunications (Compliance) Notice 2004, 
or a notice in replacement thereof; 

 “Regulation” and “Regulations” means Regulations 
made pursuant to the Act; 

 “Specified Product” has the meaning defined in the 
Agreement; and 

 “supplier” means: 
 (a) a person in New Zealand importing for supply in 

New Zealand; or 
 (b) a person in New Zealand supplying interfering 

equipment in New Zealand; or 
 (c) an authorised agent resident in New Zealand, of 

a person importing for supply in New Zealand; 
or 

 (d) an authorised agent resident in New Zealand, of 
a person supplying interfering equipment in 
New Zealand. 

(2) For the purpose of this notice and in accordance  
with Regulation 32(1)(e) of the Radiocommunications 
Regulations 2001, the “CCC Mark” means the mark defined 
in the Agreement and represented by the symbols: 
 
 
 
 
        or 
 
 
 
 
(3) For the purpose of this notice and in accordance  
with Regulation 32(1)(h) of the Radiocommunications 
Regulations 2001, “CCC Certificate” has the meaning 
defined in the Agreement. 

(4) Other words and expressions contained in this notice that 
are defined in the Act, Regulations and notices made under 
the Regulations, have the meanings so defined. 
3. Labelling exemption requirements—(1) Subject to 
clause 3(2), if Specified Product is interfering equipment of 
a class to which the Radiocommunications (EMC Standards) 
Notice 2004 No. 2, or a notice in replacement thereof, 
applies the Specified Product is exempt from the 
requirement to be subject to New Zealand labelling 
requirements if the Specified Product: 
 (a)  is labelled with the CCC Mark in accordance with 

the Agreement;  
 (b) is the subject of a CCC Certificate issued in 

accordance with the Agreement; and 
 (c)  is the subject of a Declaration of Conformity which 

must be made available to the chief executive upon 
request. 

(2) A copy of the CCC certificate, to which clause 3(1)(b) 
relates: 

 (a)  must be in the English language;  
 (b) must be retained by the supplier; and 
 (c)  must be made available to the chief executive upon 

request. 
Dated at Wellington this Tuesday, the 30th day of 
September 2008. 
SANJAI DEEPAK RAJ, Group Manager, Radio Spectrum 
Management, Ministry of Economic Development. 
Explanatory Note 
This note is not part of the notice, but is intended to indicate 
its general effect. 
This note prescribes the requirements to be met for the 
labelling of products for a class of interfering equipment, 
being Specified Product as defined in the Agreement 
Between the Government of New Zealand and the 
Government of the People’s Republic of China on  
Co-operation in the Field of Conformity Assessment in 
Relation to Electrical and Electronic Equipment and 
Components done at Beijing on 7 April 2008 (Annex 14 to 
The Free Trade Agreement between New Zealand and 
China) (“the Agreement”).  
The Specified Product, which consists of electric or 
electronic equipment and components, is not required to 
comply with New Zealand labelling requirements if it is: 
 (i) labelled with the CCC Mark;  
 (ii) the subject of a CCC Certificate; and 
 (iii) the subject of a Declaration of Conformity. 
The full text of the Agreement (Annex 14) can be found at 

http://chinafta.govt.nz/1-The-agreement/2-Text-of-the-
agreement/20-Annexes/14-Annex-14.php  
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